Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Συνάντηση με την Επίτροπο Προστασίας Των Δικαιωμάτων Του Παιδιού στην Κύπρο


Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Δημοκρατικού Κόμματος, με επικεφαλή τον Πρόεδρo της και Βουλευτή Πάφου κ. Αντώνη Αντωνίου είχε συνάντηση με την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού στη Κύπρο κυρία Λήδα Κουρσουμπά.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης η Επίτροπος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για την αποστολή, τον ρόλο και τις αρμοδιότητες της Επιτρόπου. Παράλληλα αναφέρθηκε για το πολυδιάστατο έργο που επιτελεί αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην προσπάθεια της για κατοχύρωση των δικαιωμάτων του παιδιού.
Οι σημαντικότερες πτυχές και πεδίο δράσης σε γενικές γραμμές όπως παρουσιαστήκαν στην συνάντηση είναι η προστασία του παιδιού από κάθε μορφή κακοποίησης, εκμετάλλευσης και διάκρισης .  Η υποχρέωση της πολιτείας να  παρέχει μόρφωση, ιατρική φροντίδα και ψυχαγωγία στους νέους. Τι τρίτο αλλά εξίσου σημαντικό είναι  το δικαίωμα  πληροφόρησης και  συμμετοχής των νέων στα κέντρα λήψεων αποφάσεων σε θέματα που έχουν άμεση σχέση με τα παιδιά.
 Εκ μέρους της επιτροπής ο κ. Αντωνίου αναφέρθηκε για  θέματα που έχει εγγράψει για συζήτηση στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και έχουν άμεση σχέση με την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των νέων και ειδικότερα των παιδιών με ειδικές ανάγκες.
Ανταλλάχτηκαν απόψεις για καλύτερο συντονισμό και προώθηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νέοι. Δεσμεύτηκαν για μια στενή επαφή και συνεργασία με κύριο στόχο και σκοπό την αντιμετώπιση και επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που βασανίζουν την νεολαία μας.

Πέμπτη , 25/11/2010