Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ

Ο τουρισμός και η κατασκευαστική βιομηχανία υπήρξαν για αρκετά χρόνια  ο ακρογωνιαίος λίθος και το στήριγμα της οικονομίας της Πάφου.
Εν μέσω όμως της οικονομικής ύφεσης και των ιδιαίτερων συνεπειών της στην Πάφο, τα οικονομικά δεδομένα χαρακτηρίζονται από αστάθεια και δεν επιτρέπουν βεβαιότητες για την εξέλιξη τους. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τα δεδομένα της οικονομικής κρίσης και τις σύγχρονες προκλήσεις.
Πρέπει πρωτίστως να επαναφέρουμε την οικονομία της Πάφου σε πορεία ανάπτυξης προωθώντας τα αναπτυξιακά έργα της επαρχίας γιατί μόνο με την ανάπτυξη θα επιτύχουμε υψηλότερους δείκτες προόδου και ευημερίας. Την ίδια στιγμή να προστατέψουμε το τουριστικό μας προϊόν επιδιώκοντας συνεχώς την αναβάθμιση του. Παράλληλα σταθερός στόχος και όραμα μας πρέπει να είναι η συνεχής προσπάθεια, ώστε να καταστεί η Πάφος  περιφερειακό κέντρο παροχής υπηρεσιών (εκπαίδευσης, υγείας κ.α) και πεδίο οικονομικής συνεργασίας με περιφερειακά και διεθνή κέντρα υπηρεσιών.
Το μεγαλύτερο στοίχημα όμως  που καλούμαστε να κερδίσουμε στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον που διανύουμε είναι η προβολή η προώθηση και καθιέρωση της Πάφου ως ελκυστικός τουριστικός προορισμός και ως αναπτυσσόμενο κέντρο υπηρεσιών.
Αυτό μεταξύ άλλων μπορεί να αναδειχτεί  με την διοργάνωση και θεσμοθέτηση ετήσιων  θεματικών εκθέσεων στην Πάφο με προσκεκλημένους από Κύπρο και εξωτερικό. Θεματικές εκθέσεις που θα προβάλλουν τις ομορφιές της επαρχίας μας, τα αξιοθέατα με ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό    - αγροτουρισμό – γήπεδα γκολφ και άλλες υπηρεσίες. Θεματικές εκθέσεις στις οποίες ο επισκέπτης θα βρει χρήσιμες και πολύτιμες πληροφορίες για όλο το φάσμα της τουριστικής και οικονομικής μας δραστηριότητας.
Ο θεσμός των θεματικών εκθέσεων προσφέρει το βάθρο και τις ευκαιρίες να αναδεχθεί περαιτέρω  η Πάφος ως ελκυστικός τουριστικός προορισμός και ως διεθνές οικονομικό κέντρο και κέντρο παροχής υπηρεσιών γεγονός που θα δώσει αναζωογόνηση και μια νέα δυναμική και προοπτική στην οικονομία της επαρχίας.
Είμαι σίγουρος πως την προσπάθεια αυτή θα στηρίξει ο επιχειρηματικός κόσμος της Πάφου που αποτελεί εγγύηση για την περαιτέρω ανάπτυξη της επαρχίας μας. Οι δυνατότητες και οι εμπειρίες καθώς και η διορατικότητα τους μπορούν να θεμελιώσουν την προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας της Πάφου.
Με συλλογική προσπάθεια και στρατηγική στο τομέα του τουρισμού, των υπηρεσιών και γενικότερα στους τομείς της οικονομίας και της ανάπτυξης θα πετύχουμε και πάλι να οδηγήσουμε την οικονομία της Πάφου σε πορεία περαιτέρω προόδου και τους συμπολίτες μας σε υψηλότερα επίπεδα ευημερίας.
Τέλος δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η καθιέρωση και λειτουργία ετήσιων θεματικών εκθέσεων στην Πάφο, θα συμβάλει θετικά στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε ώστε να ανακηρυχθεί η Πάφος πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Αντώνης Αντωνίου
Βουλευτής Πάφου  
ΔΗΚΟ