Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ

Σε λίγους μήνες συμπληρώνονται τα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη. Έχοντας υπόψη, πως ο δημόσιος διάλογος, μεταξύ άλλων,  αποσκοπεί και στο δημόσιο έλεγχο της εξουσίας, θα επιχειρήσουμε την καταγραφή γεγονότων της πενταετίας, καθώς ο λαός πρέπει να θυμάται και να μην παρασύρεται από νέες δεσμεύσεις και υποσχέσεις.
Κατά την τελετή διαβεβαίωσης των Υπουργών της Κυβέρνησής του, την  01 Μαρτίου 2013, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε από τους υπουργούς του να υπογράψουν  Κώδικα Δεοντολογίας και δήλωσε:
«Θα είμαι αμείλικτος εις την οποιανδήποτε διαπλοκή ή εις την οποιανδήποτε ενέργεια, η οποία θα παραβιάζει τους κανόνες χρηστής διοίκησης».
Πως, όμως, αντιλαμβάνεται ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τη χρηστή διοίκηση όταν:
1)Παρά τη σύγκρουση συμφερόντων διόρισε τη Χρυστάλλα Γιωρκάτζη στη θέση της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας. (Η κόρη της εργοδοτείτο στο δικηγορικό γραφείο του πρώην συζύγου της, που εκπροσωπούσε νομικά τον Ανδρέα Βγενόπουλο).
2) Υπέγραψε το συμβόλαιο για διορισμό της Γιωρκάτζη με την αφαίρεση παραγράφων από το συμβόλαιο, αλλαγή στη μισθοδοσία της, ενώ σημειώματα της κας Γιωρκάτζη, που στάληκαν στο Προεδρικό, χάθηκαν.
3) Επέτρεψε στο συμπέθερο του να βγάλει λεφτά από την Κύπρο, μερικές ώρες πριν από το "κούρεμα".
4) Επέτρεψε στην Πρώτη Κυρία να αγοράσει οικόπεδο από την Αρχιεπισκοπή, στη μισή τιμή και με 75 άτοκες δόσεις.
5) Στήριζε τον υπόδικο για ποινικό αδίκημα Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου, μέχρι να τον παύσει το Ανώτατο Δικαστήριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη.
6) Έλαβε, ως Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, χορηγία τουλάχιστον μισού εκατομμυρίου ευρώ, από την πολυεθνική εταιρεία FOCUS που συνδέεται με τον Βγενόπουλο.
7) Δικηγόροι του "Δικηγορικού Γραφείου Νίκος Αναστασιάδης" παρουσιάστηκαν εκ μέρους της Ryanair σε διαπραγμάτευση με το κράτος, δίνοντας ψεύτικα ονόματα.
8) Επέτρεψε προσλήψεις συμβούλων-συνεργατών στα υπουργικά γραφεία παράτυπα και παράνομα. (δήλωση του τέως Γενικού Εισαγγελέα, Πέτρου Κληρίδη, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου στις 16/07/2013).
9) Επέτρεψε την καταβολή στον Πανίκο Δημητριάδη εφάπαξ ποσού 76 χιλιάδων ευρώ και αποζημίωσης 265 χιλιάδων ευρώ. Το ποσό κατατέθηκε σε τράπεζα του Λονδίνου από σχετικό κονδύλι της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας.
 10) Επιβράβευσε πρώην Υπουργό με το διορισμό του στη θέση του πρέσβη, ενώ  η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας επέρριπτε ευθύνες στο Υπουργείο, σε σχέση με τις διαδικασίες, που ακολουθήθηκαν γι' αξιολόγηση, έγκριση και προώθηση της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης «Αριστοτέλης», ως εκπαιδευτικού εργαλείου
11) Ενέκρινε τον διορισμό στη θέση του Βοηθού Εφόρου Φορολογίας, λογίστριας που εργάζεται στο Ελεγκτικό Γραφείο, το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση χρηματοδότησης από τη Focus.
12) Επέτρεψε τον διορισμό, με αδιαφανείς και σκοτεινές διαδικασίες, στελέχους του ΔΗΣΥ  στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, από τον Υπουργό Οικονομικών
13) Επέτρεψε το διορισμό, με ύποπτες διαδικασίες, δασκάλας στις Βρυξέλλες η οποία εντελώς συμπτωματικά ήταν κι αυτή μέλος του ΠΓ του κυβερνώντος κόμματος.
13+1) Διαπληκτίστηκε με ανεξάρτητους θεσμούς, όπως ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Γενικός Ελεγκτής

Ο κατάλογος δεν είναι εξαντλητικός. Δυστυχώς...
Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της παρούσας διακυβέρνησης.
Για όλα αυτά έχουμε χάσει, ως χώρα, την εμπιστοσύνη ξένων επενδυτών.

Και έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη του λαού, που βλέπει ότι ζει στο απόλυτο χάος.