Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΟΔΗΚ ΠΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.

8 Μαρτίου του 1909.
8 Μαρτίου του 2015.
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έγινε υπεραιωνόβια. Είναι πλέον 106 χρονών.
Μας θυμίζει λοιπόν, πως σε όλη την πορεία του περασμένου αιώνα οι γυναίκες κατάφεραν πολλά.
Βγήκαν με δυναμισμό από τον ιδιωτικό χώρο στο δημόσιο . Κατοχύρωσαν δικαιώματα και συμμετοχή. Πάλεψαν σκληρά, συγκρούστηκαν, κουράστηκαν και πέτυχαν.
Μέσα σε εκατό και κάτι χρόνια κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα όλων των προηγούμενων αιώνων. Διακρίθηκαν ως «δρομείς μεγάλων αποστάσεων».
Σήμερα είναι σε θέση να διεκδικούν όχι μόνο τα θεμελιώδη ανθρώπινα και κοινωνικά τους δικαιώματα αλλά ίσες ευκαιρίες, ισότιμη συμμετοχή παντού αλλά κυρίως ισότητα στην ευθύνη για το παρόν και το μέλλον της κοινωνίας και οικονομίας στην Ήπειρό μας.
8η Μαρτίου, μια ημέρα αφιερωμένη στην γυναίκα .
Η μέρα αυτή είναι επέτειος –σύμβολο των αγώνων, των θυσιών αλλά και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου.
Η «Ημέρα της Γυναίκας», αποτελεί τιμή στους πολλαπλούς ρόλους της , ως συζύγου, μάνας, εργαζόμενης, ενεργού μέλους της κοινωνίας μας, αλλά και της προσφοράς της στο θεσμό της οικογένειας.
Σήμερα γιορτάζει η γυναίκα του πόνου και του μόχθου, η γυναίκα της ομορφιάς και της λατρείας, η αγνοημένη και καταπιεσμένη γυναίκα, η γυναίκα της επανάστασης και του αγώνα, της αγάπης και της αγωνίας, της χαράς και της λύπης, του έρωτα και της μητρότητας, η γυναίκα της επαρχίας και των αστικών κέντρων.
Μου δόθηκε πολλές φορές η ευκαιρία να θαυμάσω τη γυναίκα και να εκτιμήσω το μέγεθος της προσφοράς της, ιδιαίτερα μέσα από την συνεργασία μου με εκατοντάδες γυναίκες , στην κοινή μας προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα ομορφότερο κόσμο για τα παιδιά μας.
Μου δόθηκε η ευκαιρία να ζήσω από πολύ κοντά τις χαρές τους, τους φόβους τους, τις ελπίδες τους, τον ενθουσιασμό τους, τις μεγάλες τους προσδοκίες και μ’ έκαναν να θυμηθώ πολλές φορές ένα σοφό γνωμικό της ανατολής:
Επειδή ο θεός δεν θέλησε να τελειώσει τη δημιουργία μόνος του έπλασε τη γυναίκα….. για να είναι πάντα εκεί ! θαυμάσια μητέρα, σύζυγος, υπάλληλος, νοικοκυρά, κόρη, αδελφή, γλυκιά φίλη, λατρευτή γιαγιά.
Αλήθεια έχετε ένα μαγικό τρόπο να αγγίζετε την ζωή μας και να μας κάνετε να χαμογελάμε όταν πραγματικά το χρειαζόμαστε, μας κάνετε να βλέπουμε την φωτεινή πλευρά των πραγμάτων όταν είμαστε απογοητευμένοι
Αγαπητές μου φίλες, σε σας λοιπόν που σημαίνετε τόσα στην ζωή μας,
εύχομαι χρόνια πολλά, δύναμη, ψυχικό σθένος και ελπίδα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Θέλω να σας δώσω ολόψυχα τις καλύτερες ευχές μου να είσαστε γερές δυνατές και αισιόδοξες!
Να προσφέρετε πάντα απλόχερα τους καρπούς της αγάπης σας, στην οικογένεια και στη κοινωνία!
Να είσαστε πάντα η δύναμη της ζωής και της αναγέννησης του κόσμου!
Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ζωή είναι γένους θηλυκού!
Η ευτυχία… η χαρά… η καλοσύνη… η αγάπη… η ελπίδα… η επιτυχία… η ομορφιά… Όλες γένους θηλυκού … Όλες μοναδικές….
Χρόνια πολλά σε όλες …
Χρόνια πολλά στην κάθε γυναίκα ξεχωριστά!!!