Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Εκδήλωση κατά της βίας στην οικογένεια

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στα καταστήματα ‘THE MALL OF CYPRUS’ στη Λευκωσία εκδήλωση κατά της βίας στην οικογένεια με αφορμή την ημέρα των δικαιωμάτων της γυναίκας.
Την εκδήλωση που διοργάνωσε η επιτροπή κοινωνικής πολιτικής του Δημοκρατικού Κόμματος σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και πρόεδρος του ΔΗΚΟ κύριος Μάριος Καρογιάν, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κυρία Λήδα Κουρσουμπά, βουλευτές, η Πρέσβης της Σλοβακίας στην Κύπρο και πλήθος κόσμου .
Ο υπεύθυνος κοινωνικής πολιτικής του ΔΗΚΟ βουλευτής Πάφου Αντώνης Αντωνίου μιλώντας για την βία στην οικογένεια ανέφερε πως το φαινόμενο ταλανίζει όλες τις κοινωνίες παγκόσμια με θύματα κυρίως τις γυναίκες και τα παιδιά. Είναι ένα φαινόμενο το οποίο υπάρχει ανεξάρτητα από το κοινωνικό, οικονομικό και μορφωτικό επίπεδο των μελών της οικογένειας και συνδέετε με διάφορες μορφές βίας καθώς και με άλλα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα όπως τα ναρκωτικά και αλκοόλ.
Ο κύριος Αντωνίου συνέχισε λέγοντας πως πρέπει όλοι να λάβουμε τα μηνύματα που μας στέλλει η κοινωνία και να αντιληφθούμε ότι η κυπριακή πραγματικότητα μας καταδεικνύει την άμεση ανάγκη για δραστικά μέτρα ενάντια της βίας αρχίζοντας από την πρόληψη.